EN STJERNE ER FØDT

Mystery Lady® er den sidst nye Asters serie på markedet. Mystery Lady® er udviklet med henblik på kvalitets sorter. Med Mystery Lady® ønsker vi at give dig en god oplevelse, at vise dig at der er mange forskellige Asters på markedet. Med Mystery Lady® ønsker vi ikke at konkurrere på pris, vi ønsker i stedet at konkurrere på kvalitet. Planter skaber glæde og skal gerne give en rigtig god oplevelse.

Mystery Lady® er udviklet med henblik på kvalitets sorter. Mystery Lady® sorterne er kendetegnet ved fyldte blomster i stærke varme farver, som har en lang holdbarhed. Planterne er kraftige og robuste, og kan modstå vejr og vind.

Men hvorfor har Mystery Lady® så, så god en holdbarhed?? Der findes 2 slags Asters blomster, den enkelt blomstrende som har gul midte, og den fyldte blomst, hvor der ingen gul midte er. Asters blomsten består af en kurv med mange blomster, hvor de yderste blomster kaldes randblomster, og de inderste kaldes skiveblomster. Skiveblomsterne er de gule inde i midten af blomsten, og randblomsterne er de farvestrålende, som findes i blå, hvide og rosa farver. Skiveblomsterne har ikke så lang holdbarhed, som randblomsterne. Derfor når der ingen skiveblomster er, desto længere holdbarhed. I Mystery Lady® har vi udviklet en serie hvor der er mange af de farvestrålende randblomster, og næsten ingen af de gule skiveblomster. Det er denne egenskab som giver Mystery Lady® sin lange holdbarhed, til glæde for dig.

Et generelt problem i Asters er Meldug. Mystery Lady® sorterne er ikke Meldug resistente, men de er meget tolerante, og får derfor ikke så nemt Meldug, som mange Asters ellers gør i haven.

Stjernedrys

Mystery Lady® er en stjernerække af Asters der er udvalgt efter store fyldige blomster der har lang holdbarhed, lige så holdbare som stjernerne de er opkaldt efter. På græsk betyder aster – stjerne. Derfor har vi valgt at opkalde de enkelte sorter efter kendte stjerner fra filmens og musikkens verden.

  • Olivia – Rosa – er opkaldt efter Olivia Newton John
  • Ashley – Hvid – er opkaldt efter Ashley Tisdale
  • Taylor – Blå – er opkaldt efter Taylor Swift
  • Nicole – Mørkeblå – er opkaldt efter Nicole Kidmann
  • Sasha – Rød – er opkaldt efter Sasha Alexander
  • Jessica – Hvid – er opkaldt efter Jessica Lang
  • Andrea – Lyseblå – er opkaldt efter Andrea Berg
  • Maggie – Mørk rosa – er opkaldt efter Maggie Reailly
  • Grace – Blå- er opkaldt efter Grace Kelly
  • Brigitte – Rosa – er opkaldt efter Brigitte Bardot

Asters novi-belgii (som er den familie Mystery Lady® høre under) stammer oprindeligt fra de østlige egne af Nordamerika(USAogCanada).

Try it and be surprised.

Aster novi-belgii stammer fra de østlige egne af Nordamerika (USA og Canada).
Her blomstrer de i slutningen af september og kaldes Michalmas Daisies fordi Michaelmas tidligere var en af de fire vigtige dag på året. Michaelmas er d. 29. september, og sammen med Lady Day (24. marts), midsummer (24. juni) og jul (eng. Christmas, 25 december) markerer de dage i den kristne kalender. Det har tidligere været de dage hvor afdrag skulle betales, renter blev tilskrevet etc. som vi i dag klarer ved kvartalsskifterne.

Man sagde også at høsten skulle være i hus inden Michaelmas.
I England er Sct. Michael en af de vigtige krigere, der beskytter mod nattens mørke og ærkeenglen, der kæmpede mod Satan og hans onde engle.

Michaelmas Daisies markerer overgangen fra sommerens lange dage og lyse nætter til efteråret med korte dage og mørke nætter (på den nordlige halvkugle).

Asters-slægten lægger navn til familien (Latin: Asteraceae, Dk: Astersfamilien eller kurveblomstfamilien) som rummer vigtige prydplanter som solsikke, gerbera, chrysanthemum, margeritte og tidsel og af de mere irriterende ukrudsarter kan nævnes mælkebøtte.

Fælles for Astersfamilien er, at ”blomsterne” består af en kurv med mange blomster, hvor de yderste blomster kaldes randblomster og de inderste kaldes skiveblomster. De forskellige slægter afviger bl.a. fra hinanden ved at skive- og randblomster kan være ens i udseende (fx. mælkebøtten) eller de kan være forskellige (fx. solsikke og margeritte).

Arten Aster novi-belgii har forskellige skive- og randblomster og skiveblomsterne er ofte gule, evt. med et rødt skær over sig, og randblomster i 1-2 kranse, som har en anden farve end skiveblomsterne.

Share This